Gezond winnen model

Op een gezonde manier winnen in de paardensport, dat is mijn streven. Jij wilt op een fijne manier werken met je paard, toch loop je tegen allerlei uitdagingen aan rondom het fysieke en mentale domein van je paard. Je voelt van alles, maar je weet niet goed hoe dit op te lossen.

Precies dit stuk is hetgeen waar wij aan werken vanuit het gezond winnen model, de problemen oplossen bij de basis. Hierbij hebben we 3 pijlers:

  1. Paard boven prestatie
    Het belang van de gezondheid van het paard gaat voor op het behalen van sportieve prestaties. Het gaat erom dat de fysieke en mentale staat van het paard altijd voorrang krijgen, wat leidt tot duurzame prestaties.
  2. Voeding boven vulling
    De kwaliteit van de voeding is van essentieel belang. Goede voeding draagt bij aan de algehele gezondheid, energieniveaus en prestatievermogen van het paard. 
  3. Investeren boven improviseren
    Zorg voor een goed doordachte en geplande aanpak in het management en de training van het paard. Door hierop te investeren is het later niet nodig om te moeten improviseren of een quick fix te moeten zoeken. Zo wordt de basis gelegd voor langdurig succes en gezondheid van het paard.

Vanuit deze 3 pijlers gaan we ervoor zorgen dat je prestaties verbeteren op een manier die goed voelt voor jou.

Het optimaliseren van je paard is vaak een hele puzzel. Een klacht of een probleem komt nooit alleen, het is eigenlijk altijd een samenhang van verschillende processen. Voordat een symptoom zo groot wordt dat je er wat aan wilt doen, sluimert het vaak al langere tijd, kleine signalen zijn er aan vooraf gegaan. Totdat de cascade aan reacties zo groot wordt dat je denkt nu moet er iets aan gebeuren. Op dat moment kun je ervoor kiezen een therapeut op dat specifieke probleem te laten komen. Maar hoe zou het zijn om dit probleem in zijn geheel te bekijken en te beginnen bij de basis, zodat je duurzame en consistente veranderingen teweeg brengt.

Daarvoor is het gezond winnen model, vanuit dit model gaan we er samen voor zorgen dat jij en je paard gezonde winnaars worden in de ring en in het leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?
Inschrijving gelukt!

Je inschrijving voor ons e-book is gelukt! Je ontvangt het e-book elk moment in jouw mailbox.