Onze missie

Onze missie is om bij te dragen aan de gezondheid van de paarden in Nederland met de producten die we in ons assortiment hebben opgenomen.

Onze visie

Alle gezonde paardenvoeders op één plaats, dat is wat wij aan willen bieden. Door alle meningen en reclames is het moeilijk te over zien wat nu goed is of juist niet, dit snappen wij. Jij wilt alleen het beste voor je paard, maar wat is dat nu? Wij hebben een selectie gemaakt van zelf geteste producten, waarbij de test gecombineerd hebben met onze theoretische kennis. Zo weten we zeker dat we enkel producten verkopen die bij dragen aan de gezondheid van je paard en dat deze producten zo dicht mogelijk bij de natuur staan en van hoge kwaliteit zijn. 

Bij ons hoef je, je geen zorgen te maken of je wel een goed product hebt en of dit wel van de juiste kwaliteit is. Enkel het beste willen we in ons assortiment opnemen. 

We hebben maandelijkse routes in een straal van 30 km rond Elshout, als je eenmaal op de routes zit sturen we je een berichtje 3 dagen voordat we langs komen, zodat jij je producten kunt bestellen. Klik hier om te zien wanneer we bij jou leveren. Ook is het mogelijk om producten bij ons af te halen op afspraak.

Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken of je wel op tijd je voer in huis hebt en daarbij weet je zeker dat je enkel goede producten voor je paard hebt.

Hoe het allemaal begon

Kwalituur Paardenvoeding is opgericht door Bart van Heesbeen. Bart heeft jaren ervaring op het gebied van voeding en gezondheid en tevens is hij actief in de springsport. Met deze ervaring heeft hij eerder een eigen merk opgezet op het gebied van paardenvoeding. 

Door zijn enorme kennis en ervaring uit het verleden is Bart in 2021 gestart met Kwalituur Paardenvoeding. Hiermee wil Bart zijn kennis delen en het beschikbaar maken van gezonde paardenvoeding voor iedereen toegankelijk maken. 

De voorwaarde aan deze merken is dat Bart er zelf 100% achter kan staan. De producten moeten gezond en natuurlijk zijn en tevens moeten ze het allerbeste zijn voor het paard om een zo optimaal mogelijke gezondheid te krijgen. 

Over Bart

Van jongs af aan was ik al tussen de paarden te vinden. Het begon allemaal met een shetlander en langzaam werden de pony’s groter. Na het behalen van mijn VWO diploma wilde ik dan ook maar één ding, werken in de paarden. Zo ben ik aan de slag gegaan als stalruiter op verschillende sport en handelsstallen. Tot het moment dat ik mijn gevoel ben gaan volgen. Ik kreeg het gevoel dat niet elk paard optimaal presteerde in ‘het systeem’. Sommige paarden kwamen in mijn ogen niet optimaal tot zijn recht, waardoor ik begon te denken, waarom niet? 

Ik wide overal de oorzaak van weten, waarom doet een paard wat hij doet? Van daaruit ben ik gaan zoeken en zijn er verschillende mensen op mijn pad gekomen met ieder een eigen visie op het houden van paarden in de breedste zin van het woord. Hierdoor ben ik mezelf op allerlei vlakken gaan verdiepen. Hierbij kwam ik tot de conclusie dat niet alles met rijden op te lossen is en we vaker naar de signalen van het paard moeten luisteren. Zo heb ik jarenlang alles geprobeerd bij mijn eigen paarden en letterlijk door vallen en opstaan alles in de praktijk ondervonden. Daar is mijn passie voor voeding en gezondheid ontstaan, in mijn ogen hangt alles samen, voeding, huisvesting, training etc. Alles bekijk ik dan ook vanuit een holistische visie.

 Mijn persoonlijke missie is om paard en mens gezonder te maken en meer in overeenstemming met de natuur te laten leven. 

Ik heb een aantal opleidingen en cursussen gedaan, waar ik veel kennis heb kunnen opdoen. De kennis, die ik hier opgedaan in combinatie met mijn jarenlange ervaringen, wil ik vanaf nu dan ook in de wereld gaan brengen.
 
Zoveel mogelijk mensen en paarden blij maken met de juiste producten en adviezen, zodat we weer meer kunnen genieten van onze paarden!
 

× Hoe kan ik je helpen?
Inschrijving gelukt!

Je inschrijving voor ons e-book is gelukt! Je ontvangt het e-book elk moment in jouw mailbox.