Onze missie

Onze missie is om de gezondheid van paarden te bevorderen en de voeding weer dichterbij de natuur te brengen.

Onze visie

Producten en adviezen die de gezondheid van je paard bevorderen en die uitgaan van de natuur en de natuurlijke behoefte van je paard, dat is waar wij voor staan. 

Het lijkt steeds moeilijker te worden om met alle verschillende meningen een goed beeld te vormen wat nu goed is voor je paard. Door onze ervaring en opleidingen kunnen wij een goed oordeel vellen of een product kwalitatief goed genoeg is om bij te dragen aan de gezondheid van je paard. Daarnaast kan Bart vanuit zijn adviezen je helpen om de juiste stappen te nemen om je basisrantsoen te verbeteren of om de gezondheid van je paard te herstellen. 

Al onze producten bevatten een goede gezondheidsmarge voor jouw paard, dat is voor ons het allerbelangrijkste. Jouw paard gezond en lekker in je vel door de juiste voeding is ons streven.

We hebben maandelijkse routes in een straal van 30 km rond Elshout, als je eenmaal op de routes zit sturen we je een berichtje 3 dagen voordat we langs komen, zodat jij je producten kunt bestellen. Dus geen zorgen meer of je wel op tijd je voer in huis hebt! Klik hier om te zien wanneer we bij jou leveren. Ook is het mogelijk om producten bij ons af te halen op afspraak. Daarnaast verzenden we ook via PostNL, op dinsdag en vrijdag verzenden we onze pakketten.

Hoe het allemaal begon

Kwalituur Paardenvoeding is opgericht door Bart van Heesbeen. Bart heeft jaren ervaring op het gebied van voeding en gezondheid en tevens is hij actief in de springsport. Met deze ervaring heeft hij eerder een eigen merk opgezet op het gebied van paardenvoeding. 

Door zijn enorme kennis en ervaring uit het verleden is Bart in 2021 gestart met Kwalituur Paardenvoeding. Hiermee wil Bart zijn kennis delen en gezonde paardenvoeders voor iedereen beschikbaar maken.

De voorwaarde aan deze merken is dat Bart er zelf 100% achter kan staan. De producten moeten gezond en natuurlijk zijn en tevens moeten ze het allerbeste zijn voor het paard om een zo optimaal mogelijke gezondheid te krijgen. 

Over Bart

Van jongs af aan was ik al tussen de paarden te vinden. Het begon allemaal met een shetlander en langzaam werden de pony’s groter. Na het behalen van mijn VWO diploma wilde ik dan ook maar één ding, werken in de paarden. Zo ben ik aan de slag gegaan als stalruiter op verschillende sport en handelsstallen. Tot het moment dat ik mijn gevoel ben gaan volgen. Ik kreeg het gevoel dat niet elk paard optimaal presteerde in ‘het systeem’. Sommige paarden kwamen in mijn ogen niet optimaal tot zijn recht, waardoor ik begon te denken, waarom niet? 

Ik wide overal de oorzaak van weten, waarom doet een paard wat hij doet? Van daaruit ben ik gaan zoeken en zijn er verschillende mensen op mijn pad gekomen met ieder een eigen visie op het houden van paarden in de breedste zin van het woord. Hierdoor ben ik mezelf op allerlei vlakken gaan verdiepen. Hierbij kwam ik tot de conclusie dat niet alles met rijden op te lossen is en we vaker naar de signalen van het paard moeten luisteren. Zo heb ik jarenlang alles geprobeerd bij mijn eigen paarden en letterlijk door vallen en opstaan alles in de praktijk ondervonden. Daar is mijn passie voor voeding en gezondheid ontstaan, in mijn ogen hangt alles samen, voeding, huisvesting, training etc. Alles bekijk ik dan ook vanuit een holistische visie.

 Mijn persoonlijke missie is om paard en mens gezonder te maken en meer in overeenstemming met de natuur te laten leven. 

Ik heb een aantal opleidingen (o.a. Epigenetisch en Orthomoleculair consulent en Orthomoleculaire vervolgopleding) en cursussen gedaan, waar ik veel kennis heb kunnen opdoen. De kennis, die ik hier opgedaan in combinatie met mijn jarenlange ervaringen, wil ik vanaf nu dan ook in de wereld gaan brengen.
 
Zoveel mogelijk mensen en paarden blij maken met de juiste producten en adviezen, zodat we weer meer kunnen genieten van onze paarden!
 

× Hoe kan ik je helpen?
Inschrijving gelukt!

Je inschrijving voor ons e-book is gelukt! Je ontvangt het e-book elk moment in jouw mailbox.