Gezond paard traject

Omdat je weet dat het anders kan.

Wil jij de gezondheid van jouw paard optimaliseren?

Herken je een van de volgende symptomen?

 • Mestwater
 • Dunne mest
 • Niet willen groeien
 • Overgewicht
 • Insulineresistentie
 • Jeuk/schuren
 • Terugkerende mok
 • Terugkerende koliek
 • Stijve spieren
 • Gestresst gedrag
 • Lusteloosheid/geen energie
Deze klachten kunnen onschuldig lijken, maar dit zijn ze niet! Met het Gezond paard traject kunnen we de oorzaak van deze symptomen aanpakken voor jouw paard! 
a_Clinic_Avond_204


In het ideale scenario wil je:

Eindelijk een blijvende oplossing voor de klachten van jouw paard.
Weer kunnen genieten van je paard.
Niet moedeloos worden als je weer hetzelfde probleem ziet bij jouw paard.

Dat je paard gezond ouder te wordt.
Af van het keer op keer proberen van allerlei behandelingen en supplementen.
Leren wat jouw paard nodig heeft.

 

Echt heel tevreden over het adviestraject voor mijn paard! Bart heeft heel veel kennis en denkt verder dan de meeste reguliere voedingsadviseurs. Hij denkt gedurende het traject met je mee en past hier en daar het advies aan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen! Écht een aanrader voor iedereen die een paard heeft met gezondheids-/gedragsproblemen of eens kritisch naar het huidige rantsoen wil laten kijken.

Kan alles worden opgelost met voeding?

Voeding en leefomgeving hebben een grotere invloed dan we vaak denken. Hier zit dan ook vaak de oplossing, maar niet altijd volledig. 

Wel kunnen we alle voorwaarden zo optimaliseren dat andere interventies meer effect gaan hebben. Mocht er een andere therapie of behandeling nodig zijn, dan zal deze geadviseerd worden. 

Door de jarenlange ervaring en de gevolgde opleidingen kan Bart je verder helpen en hoef jij niet te blijven zoeken naar de oplossing.

Hoe ziet het traject er uit?

 • 6 maanden begeleiding door Bart van Heesbeen.
 • Gebruik maken van alle kennis van Bart.
 • In de eerste en vijfde maand een uitgebreid consult, op jouw locatie of online.
 • De overige maanden elke maand een belafspraak.
 • Na elk consult een uitgebreid verslag en na de belafspraak een samenvatting per mail.
 • Tijdens het traject telefonisch bereikbaar voor vragen.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

We starten met een uitgebreide anamnese, dit formulier vul je in uiterlijk 1 dag voor het eerste bezoek. Bart neemt deze van te voren door, zodat hij goed op de hoogte is van jouw situatie. Vervolgens komt Bart langs en zal hij aan de hand van vele vragen de situatie helemaal helder krijgen. Daarna bestudeert hij je paard grondig. Dit bezoek duurt ca. 45/60 minuten.

Uiterlijk 2 werkdagen later ontvang je een uitgebreid advies. Hierbij nemen we de eerste stappen om de problemen te herstellen. Vervolgens start je met het protocol en na een maand hebben we weer telefonisch contact. In dit gesprek bekijken we of we zo verder gaan of dat we juist andere stappen moeten nemen. Dit ontvang je later weer uitgewerkt in een pdf bestand.

Op deze manier gaan we de volgende maanden ook door, waarna we in maand 4 of 5 een tweede bezoek plannen. Dit bezoek stemmen we samen af, afhankelijk van de situatie, wanneer dit het beste uitkomt. 

Mocht je geen analyse hebben van je ruwvoer en het zinvol zijn om dit te nemen, dan nemen we deze af tijdens het bezoek, dit kan tegen meerprijs.

Wat krijg je van ons?

 • 2 Orthomoleculaire voedingsconsulten
 • 4 Belafspraken 
 • Telefonische bereikbaarheid voor al jouw vragen
 • 3 keer gratis toegang tot een kennisavond naar keuze in deze periode 
 • In deze 6 maanden krijg je 5% korting op de producten uit ons assortiment
 • Uiteindelijk een gezond paard

Wat is de investering?

De kosten voor het Gezond paard traject zijn € 499,-
Dit is excl. de reiskosten voor de bezoeken à € 0,30 per km vanaf 5154 AR.
Indien gewenst is het mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Bij een directe betaling krijg je € 50,- korting en kost dit traject maar € 449,-

Na dit traject heb je:

 
 • Meer inzicht in de voeding van je paard
 • Enorm veel kennis opgedaan
 • Je paard weer gezond en fit
 • En een hele mooie en leerzame tijd gehad!
 

Wat verwachten we van jou?

Enkel maximale commitment, uiteindelijk moeten we het samen doen.
Zonder de juiste informatie vanuit jouw kant, kunnen we niet tot de kern van het probleem komen.

Start met een kennismaking

We snappen dat je voordat je start graag kennis wilt maken, dit wil Bart ook.
Daarom starten we altijd met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierbij zal de tijd worden genomen om naar het probleem wat je op wilt lossen te luisteren en krijg je uitleg wat het pakket precies inhoudt.
Na dit gesprek moet er voor beide partijen een goed gevoel zijn, als dat zo is, dan start je samen met Bart om het probleem van jouw paard op te lossen. We plannen het eerste consult in en we gaan van start.

Ja, ik wil een kennismakingsgesprek!

Vul dan onderstaand contactformulier in en Bart neemt contact met je op om het intakegesprek in te plannen.

Miriam KierkelsMiriam Kierkels
08:37 24 May 24
Mijn pony Cooper kwam bij mij als weidemaatje. Hij werd te dik, raakte chronisch bevangen en bleek diabetes te hebben. Bart heeft ons goed geholpen met een uitgebreid voedingsadvies incl supplementen en waardevolle tips. Geen strict dieet met voorgeschreven merken, maar wel een overzicht met mogelijkheden en het te verwachten effect ervan. Binnen 5 maanden is hij al goed afgevallen en is hij weer superfanatiek met wandelen. Hij speelt en is vrolijk. Hij mag zelfs iedere dag weer even op de wei in plaats van op de track. Ik heb veel van Bart geleerd.
Marleen BijnenMarleen Bijnen
11:37 15 Feb 24
Bart geeft op een prettige manier waardevolle adviezen. Het is zeker een aanvulling om Bart mee te laten denken over het management van je paard(en).
Jamy SpronkersJamy Spronkers
12:08 31 Oct 23
Mijn merrie had veel last van maagzweren, moeilijke eter en bleef erg strak in haar lijf.Samen met Bart het traject aangegaan en een compleet ander paard teruggekregen in positieve zin!Eet goed, geen last van haar maag en een loopt een stuk makkelijker door haar lijf.Een echte aanrader!
sanne westdijksanne westdijk
11:34 23 Oct 23
Super fijn geholpen met het zoeken naar de juiste voeding van mijn jonge paard
Rika SipmaRika Sipma
13:21 11 Jul 23
snelle service van Bart, veel kennis en neemt echt de tijd, minder geeft vaak meer, erg tevreden!
Esther van KriekenEsther van Krieken
20:06 02 Mar 23
Bart heeft enorm veel kennis, is oprecht geïnteresseerd en heeft voor mijn pony een TOP plan samengesteld. We zijn hem erg dankbaar en het was ook nog eens gezellig! Ruben, de pony, was hoefbevangen. Inmiddels loopt hij een heel stuk beter en is de nodige kilo’s kwijt. Die komt er weer bovenop; alle vertrouwen in!
L. NijlandL. Nijland
12:25 05 Jan 23
Fijn voedingsadvies gekregen van Bart om mijn haflinger iets meer kracht en energie te geven!
YaraYara
20:07 02 Jan 23
Mijn Shetlander ruin was te dik, bleek uiteindelijk helemaal niet tegen brokken te kunnen, was chagrijnig/gefrustreerd en zat ook niet zo goed in vacht. Uiteindelijk via via bij Bart gekomen en wat een verandering bij mijn pony! Hij is afgevallen, zit goed in zijn vel. Is een heel stuk vrolijker geworden en begroet mij geregeld met een hinnik (helemaal wanneer ik met zijn voer aan kom). Ook zijn vacht is duidelijk al verbeterd! Heel erg dankbaar dat Bart op ons pad is gekomen en dat met zijn advies mijn Shetlander weer goed en fijn in zijn vel zit!
Roos van KappelRoos van Kappel
13:06 22 Dec 22
Blij met Bart zijn reactiesnelheid en goede service als ik die nodig heb.
Patrice SmalingPatrice Smaling
19:44 20 Dec 22
Nadat ik al behoorlijk wat verschillende soorten voer had geprobeert, omdat mijn Fjordenmerrie aanleg heeft om makkelijk te zwaar te worden. Maar ook last krijgt van suffigheid. En last van jeuk krijgt, waardoor zij weer gaat schuren. Ze heeft zelfs tegen hoefbevangenheid aangestaan. Dit veroorzaakte bij mij veel onrust, stress kun je wel zeggen. Maar ook hoge dierenartsonkosten. Elke keer weer probeerde ik een ander soort voer. Zowel ruwvoer, balancers, slobber en ga zo maar door. Wel op het gras, niet op gras. Iedereen had goed bedoelde adviezen. Ik was de wanhoop nabij. Totdat een stal genoot van mij Bart van Kwalituur paardenvoeding adiveseerde, uit eigen ervaring. Ik belde hem op, deed mijn verhaal. Bart kwam naar de pensionstal waar mijn Fjord staat. We bespraken de situatie. En keken uitgebreid naar mijn paard. Daarop kreeg ik een advies die Bart had uitgewerkt op papier. Omdat ik al zoveel had geprobeerd en ik toch nog wat wantrouwend was, ben ik voorzichtig aan zijn adviezen gaan opvolgen. En overgestapt op Kwalituur paardenvoeding, maar ook supplementen. Omdat ik graag wat geef na het rijden. En een extraatje geef voor in de wintermaanden. Heeft Bart voor mij wat mooie, gezonde producten samengesteld. Zodat ik toch is een extraatje kan geven, of wat lekkers. Mijn Fjord doet het er ontzettend goed op. Ze is lekker fit. Niet te dik, ze glanst, geen jeuk meer. Ze zit lekker in haar vel. Ze heeft zelfs met haar soortgenoten afgelopen zomermaanden 2 uurtjes op de wei kunnen staan. En ook erg belangrijk, ik heb geen stress meer. Ondertussen hebben wij een hele fijne, leerzame clinic gevolgd van Bart. Lees ik zijn ebooks en adviezen. En hebben we springles van Bart.🤩
LoveDonnaLoveDonna
19:48 25 Nov 22
Echt heel tevreden over het adviestraject voor mijn paard! Bart heeft heel veel kennis en denkt verder dan de meeste reguliere voedingsadviseurs. Hij denkt gedurende het traject met je mee en past hier en daar het advies aan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen! Écht een aanrader voor iedereen die een paard heeft met gezondheids-/gedragsproblemen of eens kritisch naar het huidige rantsoen wil laten kijken.
Miranda PuppelsMiranda Puppels
20:14 11 Nov 22
Begin dit jaar bij Bart terecht gekomen voor een voedingsadvies voor mijn Haflinger. Hij was te zwaar en z’n vacht was regelmatig onrustig. Door zijn goede advies is mijn Haflinger enorm verbeterd. Hij is goed afgevallen, gespierder geworden en ook mentaal enorm verbeterd. Bart heeft veel kennis en helpt je graag verder!
Anouk BoumanAnouk Bouman
09:05 07 Nov 22
Bart heeft met zijn ervaring en kennis ervoor gezorgd dat mijn paarden goed kunnen presteren door middel van de juiste voeding. Met een paard liep ik tegen complexere problemen aan, door het toepassen van het advies van Bart heb ik dit aanzienlijk kunnen verbeteren. De aanpak van Kwalituur Paardenvoeding is verfrissend, helder en eerlijk en kan ik iedereen aanraden.
js_loader

× Hoe kan ik je helpen?
Inschrijving gelukt!

Je inschrijving voor ons e-book is gelukt! Je ontvangt het e-book elk moment in jouw mailbox.